Blomenergi – Formex s/s 2018

Visst får man energi av blommor och färg?

Hej!

Nu är vi tillbaka hemma från inköpsmässan Formex och har vilat upp oss lite grann. Ni ska få höra lite om vårens och sommarens nyheter så småningom men först bara blommor och lite prat om vad vi har gjort.

I år åkte hela Korgcenterteamet iväg och gjorde inköp och gick på några föreläsningar, vi lyssnade bland annat på Moderådet som talar om årets trender, vi hörde ett föredrag om mannen som konsument – Man Kind och så lyssnade vi på Digitalisering och hur vi möter framtidens behov när det gäller teknik och att tänka framåt.

Allt det ska vi skriva mera om lite senare och det ska bli spännande att prata om årets trender och vad ni tycker? Är det spot on? Mitt i prick eller njaaaa? Vi får se.

Ett par av våra leverantörer blev även intervjuade av oss med tre snabba frågor, och det kommer också här i bloggen framöver så det finns lite att se fram emot.

Vi börjar med lite blommor medan vi samlar oss och är det inte underbart? Jag (Linda) fick världens kick av att besöka Mr Plant och tyckte att vi skulle köpa in allt. Verkligen allt. Och innan jag går vidare måste jag säga att det här är konstväxter, alltså inte riktiga. Men hur fina är de inte?

Bortsett från att det inte doftar eller kliar i näsan då, eller lövar av sig så ser det här fantastiskt autentiskt ut. Jag blev kickad av färg och form och började drömma vår på allvar……

korgcenter formex

Magnolior i många färger och sorter.

Ja, jag ville ha allt med det gick ju inte men någon kvist ska det nog bli och lite till. Men vet ni vad? Jag hade lovat några vänner att jag skulle ta en selfie med Ernst Kirschsteiger och sagt och gjort…efter mycket fegande och suckande gjorde jag slag i saken och fixade det.

Mycket humor i den bilden! Ernst ser lite krystad ut för jag krånglade med kameran och jag lyckas få till det där wo-hooo-uttrycket i ansiktet. Ojojoj. Då var det avklarat och avbockat från min Bucket list.

Mera körsbärsblom och nu längtar jag efter vårpirret och kvistar som slår ut. Jag tycker det är superbra att plocka in kvistar från trädgården och sätta i vatten.

Sen medan jag väntar och väntar och pinnarna står där nakna i vasen och vänjer sig vid värmen brukar jag sätta ner en konstkvist som lyfter buketten tills det är dags. Så det finns många sätt att använda dessa praktiska blomsterkvistar.

Ljuvligheter!

Vi hörs och ses snart igen, ha det så gott. /Linda

 

LEAVE A COMMENT